PPC (Плащане на клик) реклама

 

РРC (Плащане на клик) е много използван метод за онлайн реклама, при който се паказва кратък рекламен текст, който излиза най-горе при резултатите от търсне в Google. Рекламите от този тип са оградени в бледожълто и могат да са разположени отгоре, вдясно и долу в страницата с резултатите от търсене.

Googlе са кръстили тяхната PPC рекламна мрежа 'Adwords' така изглежда тя, след като сте направили своето търсене.

Pay Per Click

Как да рекламирате в Google Adwords

За да рекламирате в Google Adwords трябва да:

  • Създадете акаунт в Google
  • Удостоверите самоличността си с кредитна или дебитна карта
  • Да създадете Adwords кампания като посочите желаните ключови думи и фрази, при търсенето на които да се зарежда вашата реклама
  • След кампанията Ви е одобрена от Google можете да депозирате средства които ще намаляват всеки път, когато някой кликне върху вашата реклама, според предварителната цена за клик, която сте посочили, че сте готови да заплатите.

Например ако сте посочили следните ключови думи всяка една ще има различна цена зависеща от нейната конкуренция и популярност.

  • Недвижими имоти - 0.20 лв.
  • Недвижими имоти София - 0.16 лв.
  • Недвижими имоти Русе - 0.15 лв.

С всеки рекламодател, който участва в наддаването на едни и същи фрази, разходите за клик ще варират и цената ще се увеличава или намалява в зависимост от популярността. Всички фирми наддавщи за фразата са в конкуренция помежду си и покачват цената за клик, като така се надяват, че тяхната реклама ще се зарежда първа. Въпреки, че плащате най-високата цена за клик на една фраза това не гарантира, че вашата реклама ще се зарежда в най-горната част при търсене. Има и други фактори, които имат влияние, за да се определи къде ще се показва рекламата Ви, така че формулата за успех не е просто да плащате най-високата цена.

 

Етикети: интернет реклама, адвордс, реклама в интернет, онлайн маркетинг, addword, рекламни кампании,уеб маркетинг, internet reklama, интернет маркетинг,онлайн реклама, reklama v internet, adwords реклама, интернет реклама цени